Zelf Tandpasta Maken

Tandpasta is een pasta of gel die samen met een tandenborstel wordt gebruikt om de tanden te reinigen en de esthetiek en gezondheid van de tanden te behouden. Tandpasta wordt gebruikt om de mondhygiëne te bevorderen: het is een schuurmiddel dat helpt tandplak en voedsel van de tanden te verwijderen, helpt bij het onderdrukken van halitose en levert actieve ingrediënten (meestal fluoride) om tandbederf te helpen voorkomen. Als u opzoek bent naar een pakket voor nog geen 2 tientjes om zelf tandpasta te maken dan moet u deze site eens checken.

De meeste tandpasta’s die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, bevatten fluoride. Fluoride beschermt de tanden tegen gaatjes doordat het de tanden beter bestand maakt tegen zuuraanvallen van tandplakbacteriën en suikers in de mond. Fluoride gaat ook de eerste tekenen van tandbederf tegen. De American Dental Association adviseert kinderen tweemaal per dag een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt met fluoride te gebruiken om hun tanden te poetsen.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten tandpasta op de markt. Er zijn tandpasta’s voor gevoelige tanden, witmakende tandpasta’s en tandpasta’s met speciale smaken. Er zijn zelfs tandpasta’s in verschillende kleuren. Sommige tandpasta’s hebben zelfs speciale ingrediënten om gaatjes, tandvleesproblemen en tandplak te bestrijden.

Let er bij het kiezen van een tandpasta op dat deze fluoride bevat. Zoek ook een tandpasta met het keurmerk van de American Dental Association. Dit keurmerk betekent dat de tandpasta is getest en bewezen veilig en effectief is.

Als u op zoek bent naar een natuurlijke tandpasta, zijn er veel mogelijkheden. Er zijn tandpasta’s die gemaakt zijn met zuiveringszout, waterstofperoxide of andere natuurlijke ingrediënten. Deze tandpasta’s kunnen net zo effectief zijn als traditionele tandpasta’s, maar bevatten geen fluoride.

Als u de perfecte tandpasta voor u heeft gevonden, poets dan twee keer per dag uw tanden en flos dagelijks. Met deze eenvoudige stappen houdt u uw tanden gezond en glanzend voor de komende jaren.

Tandpasta doe het zelf pakket

Een pakket met alle ingrediënten om jouw eigen natuurlijke tandpasta te maken! Voor jezelf of geef het iemand cadeau. Verkrijgbaar bij natural heroes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *