Zelf Regenwater Filteren

De meeste mensen denken dat regenwater schoon en veilig is om te drinken. Regenwater kan echter besmet zijn met schadelijke bacteriën, virussen en chemicaliën die ernstige ziekten kunnen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om regenwater te filteren voordat je het drinkt. Dit kan bijvoorbeeld met een aqua pro filter.

Er zijn veel manieren om regenwater te filteren, maar een van de meest effectieve is het gebruik van een waterfilter. Er zijn veel verschillende soorten waterfilters beschikbaar, maar ze verwijderen niet allemaal alle verontreinigingen uit regenwater. Een goede waterfilter verwijdert bacteriën, virussen en chemicaliën, maar ook sediment en andere deeltjes.

Een type waterfilter dat zeer effectief is in het verwijderen van verontreinigingen is een omgekeerde osmose waterfilter. Bij omgekeerde osmose wordt het water door een semi-permeabel membraan geperst, waardoor de meeste verontreinigingen uit het water worden verwijderd.

De beste manier om regenwater te filteren is een combinatie van verschillende soorten filters te gebruiken. Dit zal het grootste aantal verontreinigingen uit het water verwijderen.

Een ander type waterfilter is een koolstoffilter. Koolstoffilters worden gemaakt van actieve kool, een vorm van koolstof die is behandeld om hem extreem poreus te maken. Dit maakt het zeer goed in het vangen van verontreinigingen.

Als u niet over een waterfilter beschikt, kunt u regenwater ook zelf filteren. Een manier om dit te doen is om het water 24 uur te laten staan zodat de sedimenten naar de bodem kunnen zakken. Na 24 uur giet u het water voorzichtig in een andere bak, waarbij u erop let dat u de sedimenten op de bodem niet verstoort.

Een andere manier om regenwater te filteren is het te koken. Door het water minstens één minuut te koken worden de meeste bacteriën en virussen in het water gedood. Het verwijdert echter geen chemicaliën of bezinksel uit het water.

Als u geen waterfilter hebt en het water niet kunt koken, kunt u regenwater nog steeds zuiveren door er bleekmiddel aan toe te voegen. Voeg hiervoor 8 druppels bleekmiddel per liter water toe. Roer het water om en laat het 30 minuten staan. Na 30 minuten zou het water veilig moeten zijn om te drinken.

Regenwater kan besmet zijn met schadelijke bacteriën, virussen en chemicaliën, maar het is mogelijk om het zelf te filteren. Er zijn veel verschillende manieren om regenwater te filteren, maar de beste manier is om een combinatie van verschillende soorten filters te gebruiken. Wanneer u opzoek bent naar goede filters zouden wij offgridcentrum.nl aanraden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *