De 10 leukste dierentuinen in Nederland

Het is altijd leuk om een bezoekje te brengen aan een dierentuin. In Nederland zijn er verschillende dierentuinen waar je terecht kunt. Wij hebben een top 10 van leukste dierentuinen in Nederland voor je opgesteld.

1. Dolfinarium
Het leukste dierenpark van Nederland is zonder twijfel het Dolfinarium. Een absoluut unieke dierentuin in zijn soort helemaal gespecialiseerd op dolfijnen en andere zeedieren die samen met dolfijnen leven. Dolfinarium is vergelijkbaar met een Seaworld zoals deze in Amerika te vinden zijn, maar dan uniek voor Europa.

2. Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp is een dierentuin in Rotterdam. In deze dierentuin kun je onder andere exotische dieren bewonderen. Ook is er een aquarium en een terrarium te bezichtigen.

3. Artis
Artis is een dierentuin in Amsterdam. In deze dierentuin kun je niet alleen dieren bekijken, maar ook verschillende plantensoorten. Ook is er een planetarium en een sterrenwacht te bezoeken.

4. Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen is een dierentuin in Drenthe. In deze dierentuin kun je onder andere dieren uit de Noordpool en de tropen bekijken. Ook is er een safaripark waar je met de auto doorheen kunt rijden.

5. GaiaPark Kerkrade Zoo
GaiaPark Kerkrade Zoo is een dierentuin in Limburg. In deze dierentuin kun je onder andere apen, vogels en reptielen bekijken. Er is ook een show met valkeniers. 6. Apenheul Apenheul is een dierentuin in Gelderland. In deze dierentuin kun je onder andere verschillende aapsoorten bekijken. Er is ook een show met aapjes.

7. Burgers’ Zoo
Burgers’ Zoo is een dierentuin in Arnhem. In deze dierentuin kun je onder andere dieren uit verschillende werelddelen bekijken. Er is ook een aquarium en een terrarium te bezichtigen. 8. Safaripark Beekse Bergen Safaripark Beekse Bergen is een dierentuin in Brabant. In deze dierentuin kun je onder andere dieren uit Afrika bekijken. Er is ook een safaripark waar je met de auto doorheen kunt rijden.

9. Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in Utrecht. In deze dierentuin kun je onder andere pandaberen, kangoeroes en zeehonden bekijken. Er is ook een show met valkeniers.

10. Plaswijckpark
Plaswijckpark is een dierentuin in Zuid-Holland. In deze dierentuin kun je onder andere koeien, schapen en geiten bekijken. Er is ook een kinderboerderij waar je kunt knuffelen met de dieren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *