De 10 leukste attractieparken in Nederland

Nederland kent verschillende soorten attractieparken. Van kleine parken met enkele achtbanen tot de grootste pretparken met achtbanen, waterattracties en shows. Welk park je ook kiest, je bent verzekerd van een dag vol plezier! Wij hebben de 10 leukste attractieparken in Nederland voor je op een rijtje gezet.

1. Slagharen

Slagharen is een klein maar fijn attractiepark in de Achterhoek. Het park is vooral bekend van de achtbanen, maar er is meer te doen. Zo is er een waterpretpark, een wildwaterbaan, een draaimolen en een achtbaan met een vrije val. Voor de kleintjes is er een kinderpretpark. In het park zijn verschillende winkels en restaurants. In de winkels kun je souvenirs kopen en in de restaurants kun je wat eten of drinken. Het park is het hele jaar door open, maar in de wintermaanden is het park soms gesloten vanwege de weersomstandigheden.

2. Walibi Holland

Walibi Holland is gelegen in Biddinghuizen en is het tweede grootste attractiepark van Nederland. Het park heeft meer dan 30 attracties, waaronder de achtbaan Goliath, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Xpress en de Eagle. Walibi Holland is het enige park in Nederland met een eigen zwembad: het Aqualibi.

3. De Efteling

Efteling is het grootste en bekendste attractiepark van Nederland. Het park is gelegen in Kaatsheuvel en heeft meer dan 40 attracties. Efteling is vooral bekend van de achtbaan Baron 1898, de hoogste achtbaan van Nederland. Andere bekende attracties zijn de Joris en de Draak, de Python en de Vliegende Hollander. Efteling is ook een van de weinige parken met een eigen hotel: Hotel Efteling.

4. Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is een indoorpretpark, gelegen in Coevorden. Het park heeft ongeveer 20 attracties, waaronder de achtbaan De Vliegende Hollander, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Vliegende Hollander en de Eagle. Wilt u goedkoop tickets kopen voor Plopsa land, dan kan dat door HIER te klikken.

5. Julianatoren

Julianatoren is een kleiner attractiepark, gelegen in Apeldoorn. Het park heeft ongeveer 10 attracties, waaronder de achtbaan De Vliegende Hollander, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Vliegende Hollander en de Eagle.

6. Linnaeushof

Linnaeushof is een kleiner attractiepark, gelegen in Bennebroek. Het park heeft ongeveer 10 attracties, waaronder de achtbaan De Vliegende Hollander, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Vliegende Hollander en de Eagle.

7. Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderparadijs Malkenschoten is een kleiner attractiepark, gelegen in Uden. Het park heeft ongeveer 10 attracties, waaronder de achtbaan De Vliegende Hollander, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Vliegende Hollander en de Eagle.

8. De Uithof

De Uithof is een kleiner attractiepark, gelegen in Den Haag. Het park heeft ongeveer 10 attracties, waaronder de achtbaan De Vliegende Hollander, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Vliegende Hollander en de Eagle.

9. Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een kleiner attractiepark, gelegen in Enkhuizen. Het park heeft ongeveer 10 attracties, waaronder de achtbaan De Vliegende Hollander, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Vliegende Hollander en de Eagle.

10. Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een kleiner attractiepark, gelegen in Hellendoorn. Het park heeft ongeveer 10 attracties, waaronder de achtbaan De Vliegende Hollander, de hoogste achtbaan van het park. Andere bekende attracties zijn de Python, de Vliegende Hollander en de Eagle.

Extra tip!

Bent u opzoek naar andere leuke uitjes in Nederland, check dan de site van Ticketveiling, voor een grote variatie aan deals.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *