Composttoilet Maken

Een composttoilet is een type toilet dat weinig tot geen water gebruikt om menselijk afval door te spoelen. In plaats daarvan wordt het afval gecomposteerd met behulp van micro-organismen, wat resulteert in een voedingsrijke bodemverbeteraar. Als u opzoek bent naar een set waarmee u zelf een composttoilet kunt maken raden wij aan offgridcentrum te checken.

Composttoiletten zijn niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele toiletten, maar ze kunnen ook veel water besparen – tot 37.000 liter per jaar voor een gezin van vier personen!

Er zijn veel verschillende soorten composttoiletten op de markt, van eenvoudige emmer-en-zaagsel systemen tot meer uitgebreide zelfstandige units.

Emmers met zaagsel zijn de eenvoudigste en goedkoopste composttoiletten. Een emmer van 5 liter wordt gebruikt als toilet, en na elk gebruik wordt een laag zaagsel (of ander koolstofrijk materiaal) toegevoegd om het afval te bedekken.

Als de emmer vol is, wordt de inhoud overgebracht naar een groter compostvat, waar het verder wordt afgebroken. Deze systemen kunnen volledig zelf worden gemaakt, of u kunt een in de handel verkrijgbaar emmer- en zaagselpakket kopen.

Op zichzelf staande composttoiletten zijn iets duurder, maar bieden een hands-off oplossing voor wie zich niet wil bezighouden met het legen van een emmer.

Deze toiletten hebben een ingebouwde compostkamer waar het afval wordt opgeslagen en afgebroken. Sommige modellen hebben ook een waterloos urinesysteem om het waterverbruik verder te verminderen.

Als u geïnteresseerd bent in het composteren van uw menselijk afval, maar niet wilt investeren in een zelfstandige unit, zijn er ook een paar hybride opties die een mix van water en zaagsel gebruiken.

De Clivus Multrum is een populair hybride composttoilet dat een kleine hoeveelheid water gebruikt om afval door te spoelen naar een compostkamer eronder.

Een andere optie is de Sun-Mar Excel, die een elektrische ventilator gebruikt om lucht door de kamer te zuigen en het afval te drogen, waardoor geuren worden voorkomen.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een composttoilet in uw huis, moet u met een paar dingen rekening houden.

Ten eerste hebben composttoiletten een regelmatige aanvoer van koolstofrijk materiaal nodig (zaagsel, bladeren, enz.) om het afbraakproces te bevorderen.

Ten tweede is het belangrijk om een goed ventilatiesysteem te hebben om geuren te voorkomen.

Ten slotte moet u de compostkamer om de paar maanden legen, afhankelijk van het gebruik.

Ondanks de initiële investering en wat extra onderhoud kan een composttoilet een geweldige manier zijn om uw waterverbruik en uw impact op het milieu te verminderen. Als dit u heeft overtuigd raden wij aan offgridcentrum te checken voor verschillende fantastische compost toilet sets.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *